Predavački osvrt - GLS21

Dr. Francesca Gino govori o tome što je ključ za najuspješnije obavljanje posla

TEME U OVOM ČLANKU: poziv, pouzdanje, emocionalna inteligencija, utjecaj, voditi sebe

Veselimo se što možemo pozdraviti profesoricu dr. Francescu Gino iz harvardske Škole poslovanja na bini Globalnog liderskog summita 2021.!

Liderski osvrti ove misaone liderice i nagrađivane istraživačice na području produktivnosti, kreativnosti i organizacijske psihologije pružit će vam svježi pogled i navest će vas da preispitate svoja razmišljanja o nalaženju ispunjenja u vašem radu.

Priznata kao jedan od 40 najboljih svjetskih poslovnih profesora mlađih od 40 godina i kao jedan od 50 najutjecajnijih menadžerskih mislilaca prema mišljenju Thinkers50, poznata je po svojem istraživanju o pobunjeničkom talentu. U najnovijoj knjizi “Pobunjenički talent” Gino govori o svojem istraživanju o tome zašto se isplati kršiti pravila u poslovanju i životu. “Pobunjenike često nazivaju smutljivcima, odbačenima, kontrašima — osobama koje donose nevolje, često bez razloga,” govori dr. Gino. “Međutim, to je pogrešno! Pobunjenici su isto tako i osobe koje donose pozitivne promjene na svijet i u organizacije.”

Pobunjenici su isto tako i osobe
koje donose pozitivne promjene
na svijet i u organizacije.

Veselimo se što ćemo uskoro moći učiti iz bogatog iskustva dr. Gino na Globalnom liderskom summitu 5. i 6. kolovoza 2021. Nabavite ulaznice i zapišite podsjetnik u kalendar, a dotad uživajte u ovom ulomku iz The Harvard Gazettea, gdje možete čitati razgovor s dr. Francescom Gino o tome što je ključno za najuspješnije obavljanje posla.

Ključ za najuspješniji rad? Budite svoji (zbilja!).

Najinovativniji lideri današnjice nisu konformisti. U pitanju su smjeli pojedinci koji utabavaju vlastitu stazu […]

Istraživanja pokazuju da autentičnost vodi k većoj poslovnoj učinkovitosti i osobnom zadovoljstvu, i ako kompanije ozbiljno misle povećati stopu raznolikosti i inkluzivnosti,  najbolje je početi s poticanjem svih da u posao unesu individualnost i nedorađena mišljenja.

Gino, koja istražuje inovativno liderstvo i autorica je knjige o uspješnim kršiteljima pravila “Rebel Talent” iz 2018., govorila je s Gazetteom o tome što znači biti autentičan na poslu i zašto je to važno […]

 

GAZETTE: Kako autentičnost utječe na nečiji poslovni život?

GINO: Iscrpno sam istraživala autentičnost u organizacijama. Evo nekoliko stvari koje su ljudima iznenađenje. Prvo, autentičnost poboljšava našu učinkovitost. Jedna od studija koje sam provela s nekoliko kolega pokazuje da osobe koje su autentičnije na razgovoru za posao, što znači da će svojim odgovorima na pitanja ispoljiti pravo “ja”, imaju veće izgleda da dobiju taj posao. Imamo podatke o poduzetnicima koji predstavljaju ideje ulagačima: ako je vaša prezentacija iskrena i autentična, imate triput veće izglede da dobijete novac za svoj pothvat. Dakle, postoje jaki dokazi u prilog tome da autentičnost pomaže, osobito u odnosu na drugu strategiju, gdje se trudite ugoditi očekivanjima druge osobe. Isto tako, imamo dokaze da vam autentičnost omogućuje da se aktivnije posvetite svojem poslu, [što znači da ćete] vjerojatnije ostati u organizaciji i [uz to] izgrađivati dublje odnose s kolegama. A imam i istraživanja koja pokazuju da vam, ako ste u manjini i osjećate se isključeno, autentičnost može pomoći da se ne osjećate tako. […]

 

GAZETTE: Steve Jobs, pokojni suosnivač tvrtke Apple, navodno je bio veoma autentičan na poslu, a to je, očito, uvelike utjecalo na tvrtkin identitet, kulturu, a u konačnici i na njezin uspjeh. Međutim, mnoga istraživanja pokazuju da se osobama koje su na moćnim položajima mnogo više gleda kroz prste kad je riječ o zaobilaženju društvenih normi nego što je to slučaj s osobama nižeg statusa. Postoje li ograničenja glede toga tko to može ili koliko autentičnosti se smije ispoljiti? Koliko “opaki” trebate biti prvog dana na poslu?

GINO: Sviđa mi se ovo pitanje, jer smatram da otkriva zašto smo zbunjeni kad razmišljamo o autentičnosti. Prvo, kad smo autentični, moramo filtrirati sami sebe. Dakle, to što volim nositi pidžamu jer je udobna ne znači da ću ići na posao u pidžami. I dalje trebamo prosuditi kako ispoljiti neke svoje talente. Osim toga, biti autentičan ne znači da u dubini duše vjerujem da su moje ideje bolje od vaših. Možemo biti hrabri da progovorimo i iznesemo svoje ideje, ali uvijek s poštovanjem. Čini mi se da često zamišljamo (“opaku”) osobu kao nekoga tko je glasan, tko se gura i gazi preko drugih, ali to nije to. Više je riječ o tome što mi zamišljamo pod time. A razlog zašto govorimo o tome u naslovu tečaja jest zato što hoćemo reći da je potrebna hrabrost. Međutim, to ne znači da ne trebamo poštovati tuđa stajališta. I trebamo iznositi svoje ideje u sklopu razgovora, a ne kao da se jedino naš glas treba čuti. […]

 

Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga poslovnih ljudi Partner
www.ipartner.hr  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Suorganizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
web.facebook.com/UFokus   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.