Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

društvene mreže

Unutarnji sukob: Kako slijediti Isusa u svijetu samoživosti

Ovaj članak je dio serije u kojoj predstavljamo nove, praktične i nadahnjujuće liderske sadržaje predavača s ovogodišnjeg Summita. Ovo je sjajna prilika da vidite što možete očekivati od GLS-a 2020!

Imam kompliciran odnos s tehnologijom. Većina nas zna kako je to, ali ne znamo točno zašto. Naši uređaji su nam nezamjenjivi, ali ne znamo kako prevladati probleme u rukovanju njima, a ti se problemi samo gomilaju.

Imamo pune ruke posla... ali nam je dosadno. Puni smo… ali smo prazni.

Povezani smo... ali smo osamljeniji nego ikada.

Imamo mnogo više aktivnosti nego što možemo zamisliti, ali se na koncu ipak osjećamo šuplje. Imamo više imovine - automobila, domova, odjeće, elektroničkih uređaja, igračaka - nego bilo koja prethodna generacija, ali ipak čeznemo za nečim većim. Putem interneta smo povezaniji nego što smo mislili da je moguće, ali se često osjećamo neopisivo usamljeno. Znamo da nam je Bog namijenio nešto drugačije, nešto bolje, nešto više. Pa ipak, ne znamo kako do toga doći.

Zvuči poznato?

Svi se uglavnom slažemo da je život sve ispunjeniji obavezama, sve suludiji i sve ubrzaniji sa svakim danom. Bombardirani smo s previše informacija koje ne možemo procesuirati: vijestima, oglasima, reklamama, blogovima, tweetovima, slikama, zvučnim zapisima, glazbom, igrama, opet reklamama. Najluđe je što imamo više uređaja, programa i aplikacija nego ikad, koje bi nam trebale olakšati život. I kako se naš svijet ispunjava bezbrojnim tehnološkim otkrićima, svako od njih obećava da će nam poboljšati život.

I nema sumnje, mnoge inovacije su to i učinile. Mogu se dopisivati s bliskim prijateljem koji je u Australiji i reći mu da se molim za njega. Mogu poslati slike sa sinove rođendanske proslave rođacima koji su na tisuće kilometara daleko od nas. Mogu provjeriti stanje svog mirovinskog fonda, kupovati namirnice ili rezervirati sobu u hotelu na plaži sa svog mobilnog telefona. Pa ipak, uz sve ove prednosti, moram se zapitati kakve li su nenamjerne nuspojave lagodnosti bez kojih sada “ne mogu živjeti.”

Ovo se posebno odnosi na društvene mreže. Volim znati što rade moji prijatelji, ali me ipak često muči osjećaj da nešto nije u redu. Ne mogu to dokazati, ali mislim da je to zato što društvene mreže polagano sve više stavljaju nas u centar. Uvučeni smo u vrednovanje svojih života na temelju toga tko nas prati i koliko pratitelja ima. Želimo vjerovati da nismo zbroj lajkova na zadnjoj objavi, ali ipak mislimo da su ti mali klikovi važni. I začudo, što se više okrećemo k sebi, to smo nezadovoljniji. I što smo obuzetiji stvarima ovoga svijeta, to se ispraznije osjećamo.

Razlog je taj što smo stvoreni za više - mnogo više.

Nismo stvoreni za zemlju, nego za vječnost. Nismo stvoreni da bismo kupili lajkove, nego da bismo pokazivali ljubav. Nismo stvoreni da bismo svraćali pozornost na sebe, nego da bismo davali slavu Bogu. Nismo stvoreni da bismo okupljali sljedbenike, nego da bismo slijedili Krista.

Ova tenzija nagnala me da napišem svoju najnoviju knjigu “#Unutarnji sukob - Slijediti Isusa u svijetu samoživosti”. Jer vrijeme je da se iskreno pozabavimo svojim #UnutarnjimSukobima te da ponovno steknemo kontrolu nad sjajnim pomagalima koja nam tehnologija nudi.

Vrijeme je da postavimo tehnologiju na njezino mjesto.

Vrijeme je da zavolimo Boga svim svojim srcem.


Craig Groeschel je jedan od naših sjajnih predavača za GLS 2020.

Craig Groeschel je osnivač i pastor zajednice Life.Church, inovativne crkve koja se okuplja online na više lokacija u SAD-u i globalno. Poznata po svojem pristupanju misijskom radu uz korištenje najnovijih tehnologija, Life.Church je kreator biblijske aplikacije YouVersion, koja je doživjela preuzimanja u svim zemljama svijeta. Glassdoor je uvrstio Groeschela među 10 najboljih direktora malih i srednje velikih kompanija u SAD-u. U svojim putovanjima svijetom kao prvak GLS-a, Craig Groeschel zagovara podizanje lidera u svim sektorima društva. Voditelj je “Craig Groeschelov Leadership Podcasta,” najslušanijeg podcasta na svijetu. Najprodavaniji je autor New York Timesa, a njegova najnovija knjiga je “Dangerous Prayers” (Opasne molitve).


Tema na GLS10 - “Voditi kroz pad” - izvrsno predavanje o izazovima vođenja u razdobljima stagnacije, kao što je ova godina

Više o ostalim temama na GLS-u

Zašto sudjelovati

GLS već više od 20 godina donosi izvanredne rezultate* za polaznike, među kojima su:

79%

POLAZNIKA

demonstriralo je poboljšanje u timskom radu, zadovoljstvu na radnom mjestu i produktivnosti

72%

POLAZNIKA

navodi konkretne stvari u kojima je njihov šef postao bolji lider nakon GLS-a

68%

POLAZNIKA

su bili nadahnuti da utječu na zajednice u kojima žive

89%

POLAZNIKA

je dobilo hrabrost da vodi unatoč protivljenjima i preprekama

*Rezultati neovisnog istraživanja kojeg je provela agencija Excellence in Giving na temelju podataka višekratnih polaznika GLS-a.

Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.