Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

GLS Hrvatska - Lynsi Snyder

#GLS22HR

Šest kvaliteta za stvaranje najboljeg mjesta za rad

TEME U OVOM ČLANKU: kultura, liderski razvoj, vođenje organizacija, vođenje putem služenja, izgrađivanje timova

In-N-Out je bio značajan dio Lynsinog života već od njezinog rođenja. Njezini baka i djed utemeljili su In-N-Out 1948. godine, i do današnjeg dana ova je kompanija i dalje u privatnom vlasništvu i pod privatnom upravom. Vrednovanje ljudi i timsko okruženje u In-N-Outu doveli su do toga da ih Glassdoor sedam godina proglašava jednim od najboljih mjesta za rad, a Forbes ih navede kao jednog od najboljih poslodavaca u Americi. Lynsi je riješena održati i unaprijediti dobrobit cjelokupne In-N-Out obitelji, koja danas broji oko 30 000 osoba.

Poslušajte njeno predavanje na GLS NOW, a dotad uživajte u kratkom osvrtu na Lynsin stil vođenja u vidu isječaka iz Glassdoorovog članka: Recipe for Success: Why Employees Made In-N-Out a Best Place to Work (Recept za uspjeh: Zašto je zbog djelatnika In-N-Out najbolje mjesto za rad).

Recept za uspjeh

1. Stvorite timsko okruženje

„Biramo lidere koji znaju dobro angažirati naše radnike u vođenju brige o našim kupcima pružanjem vrhunske kvalitete i usluge. Uz to, moraju znati stvoriti timsko okruženje, što je u sklopu naše misijske izjave.”

2. Poštena plaća i fleksibilan raspored rada

„Druge stvari, poput pogodne strukture plaće i fleksibilnog raspored svakako doprinose tome, ali u konačnici se sve svodi na to da su naši djelatnici dio nečega čime se mogu silno ponositi.”

3. Kvalitetna obuka

… nema prečice za njegovanje dobrih lidera bez obuke.

„Uvijek radimo na tome da naši programi obuke budu najkvalitetniji mogući. Naši programi obuhvaćaju i interaktivno učenje i praktičnu individualnu obuku. Naši poslovođe polaze naša online predavanja našeg In-N-Out sveučilišta. Osobno sam uključena u unaprjeđivanje našeg programa obuke poslovođa, jer želimo da sve bude učinkovitije i fleksibilnije za svakog poslovođu. Moramo dobro obaviti taj dio posla, jer svi poslovođe i njihovi asistenti u našim restoranima započeli su svoju karijeru kao obični djelatnici i zaslužili su svoje liderske uloge. To je dobro i za našu kulturu, ali isto tako znači da nema prečice za njegovanje dobrih lidera bez obuke. Uz to, naši djelatnici su nam rekli da, kad se razvijaju i uče nove stvari, postaju angažiraniji na poslu. Veoma mi je važno imati sluha za naše djelatnike.”

4. Usvojite stil vođenja putem služenja

„Draže mi je kad naši lideri usvoje stil vođenja putem služenja, a ja se trudim voditi vlastitim primjerom. Teško je protiviti se pristupu koji postavlja vaše ljude i njihovo dobro na prvo mjesto. Najbrži način da dobijete povezane djelatnike jest voditi ih onako kako bi i sami željeli da ih se vodi.”

5. Pokazujte zahvalnost

„Nakana mi je u svakoj prilici davati našim liderima do znanja koliko se ponosim njima, njihovim odnosom prema našoj In-N-Out obitelji i njihovim postignućima, koja omogućuju našoj kompaniji da nastavi rasti i biti uspješna.”

6. Njegujte dobru kulturu

„Ova kompanija ima posebnu kulturu. Zbilja vjerujem da je to moja zadaća i zadaća cjelokupnog menadžerskog tima ustrajno njegovati ovu kulturu i održati In-N-Out kao jedinstveno mjesto za rad, kao što je to oduvijek bilo za sve naše djelatnike – od veterana koji rade 30 godina do onih po prvi put stavljaju svoje pregače.

Pokazivanje zahvalnosti i prepoznavanje njihove predanosti seže mnogo dalje od samog pitanja plaće i bonusa.

„Jednostavan odgovor na pitanje kako zadržavamo djelatnike jest taj, da se pravično ophodimo prema njima. Za nas to znači stvoriti pozitivno, veselo ozračje, što će im omogućiti da rastu s nama, plaćati ih dobro za njihov vrijedan rad i ne zaboraviti im zahvaljivati za ono što svakog dana čine za našu kompaniju. Oni su sjajni, kao što je sjajan i menadžerski tim koji je napredovao zajedno s kompanijom. Pokazivanje moje zahvalnosti i prepoznavanje njihove predanosti seže mnogo dalje od samog pitanja plaće i bonusa.”

Citati Lynsi Snyder izvorno su se pojavili na stranici „Glassdoor”, u članku „Recipe for Success: Why Employees Made In-N-Out a Best Place to Work” (Recept za uspjeh: Zašto je zbog djelatnika In-N-Out najbolje mjesto za rad).

GLS22 - govornici i voditelji

Lynsi Snyder

Lynsi Snyder

Vlasnica i predsjednica In-N-Out Burgera, osnivačica misijske organizacije „Army of Love”
Lynsi Snyder-Elington proglašena je jednom od najpouzdanijih liderica u državi od Values Institutea, dok ju je Glassdoor proglasio najboljom izvršnom direktoricom restorana i najbolje ocijenjenim ženskim direktorom. Kao predsjednica i vlasnica In-N-Out Burgera smatra da je njihova fokusiranost na ljude i timska atmosfera zaslužni što ih Glassdoor već sedam godina ubraja među najbolja radna mjesta, dok ih Forbes uvrštava među najbolje poslodavce u Americi. Otkako se Lynsi rodila, In-N-Out Burger je predstavljao značajan dio njezinog života. Njezini baka i djed utemeljili su In-N-Out Burger 1948. godine, a njihov biznis je do današnjeg dana ostao u privatnom vlasništvu i pod privatnom rukovodstvom. Oduvijek u pitanju bio obiteljski posao i Lynsi planira da tako i ostane. Lynsi je riješena održavati i unaprjeđivati dobrobit cjelokupne In-N-Out obiteljiu, koja danas broji oko 30 000 osoba. Osim toga, Lynsi rukovodi i nadzire rad svih In-N-Outovih filantropskih projekata koji se izvršavaju posredstvom In-N-Out Burgerove zaklade i zaklade „Slave 2 Nothing”. Lynsi i njezin muž Sean su utemeljitelji neprofitne organizacije „Army of Love” čija je svrha ujediniti Kristovo tijelo pomoću metoda za osposobljavanje koje će ih osloboditi kako bi mogli i sami oslobađati druge.

Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.