Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

GLS Hrvatska - Andy Stanley

#GLS22HR

Osoba koju će vam biti najteže voditi

TEME U OVOM ČLANKU: karakter, donošenje odluka, voditi sebe, međuljudska inteligencija

Zajednički nazivnik svih dobrih i loših odluka koje ste ikad donijeli — odluka o odnosima s drugima, odluka o odgoju djece, poslovnih odluka, financijskih odluka, da navedemo samo neke — jeste vi sami. Premda je to možda gorka istina, jedan od najvećih izazova na koje ćete naići kao lider jest osoba koju vidite u ogledalu. Na sreću, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste dobro vodili sebe i postali lider kojeg vrijedi slijediti.

„Ako ne naučite kvalitetno voditi samog sebe, nećete postati lider kojeg vrijedi slijediti.” – Andy Stanley

Kao dinamičan komunikator, autor 20 knjiga te osnivač i pastor zajednice North Point Ministries, mreže od 130 zajednica u cijelom svijetu, Andy Stanley donosi nam bogatstvo stručnosti o temi liderstva, pa tako i o vođenju sebe. Ako ste već bili na Globalnom liderskom summitu (GLS), sjećat ćete ga se po njegovim uvjerljivim, često zahtjevnim spoznajama za lidere u svim sferama utjecaja. 

Veselimo se što je bio dio #GLS22 gdje je kroz svoje predavanje izložio sadržaj svoje nove knjige „Not in It to Win It” (Nisam ovdje zbog pobjede), i govorio o nacrtu za njegovanje jedinstva u razdijeljenom svijetu, čiji je početak u povratku svojim vrijednostima.

Zatražite GLS NOW i poslušajte njegovo predavanje na engleskom jeziku >>

Donosimo vam i kratak osvrt na Andyjeve liderske spoznaje iz njegovog moćnog predavanja o vođenju samoga sebe — osobe koju će vam biti najteže voditi.

Ključne crtice i citati

Vođenje samoga sebe ključno je za održavanje trajnog utjecaja.

Lideri koje vrijedi slijediti i osobe koje vrijedi oponašati jestu osobe koje su ovladale vještinom vođenja sebe.

Vrsno vođenje samog sebe ključno je za održavanje dosljedne uspješnosti.

Kad lider sagori, odnosno kad je lider izvan kolosijeka, to je zato što nije dobro vodio samoga sebe.

Da bismo vrsno vodili samoga sebe, moramo donijeti tri odluke:

 1. Neću lagati samome sebi, čak i kad mi zbog istine postane neugodno.
 • Ima li nečega goreg nego kad vam je neugodno? Ima: kad ne poduzimate ništa da bi vam prestalo biti neugodno.
 • Nećete moći dobro voditi samoga sebe sve dok se budete zavaravali. Jeste li kad pokušali voditi lažljivca? Ne možete voditi sebe ako niste iskreni sami sa sobom.
 • Iskreno priznavanje nefiltrirane istine pred samim sobom o tome što činite i zašto to činite ključno je za vrsno vođenje samoga sebe.
 1. Moje vrijednosti bit će mi veći prioritet od onoga što trenutačno želim.
 • Osobe koje su vrsne u vođenju sebe vode sebe k onome što im je najvrjednije, a ne prema onome što žele u tom trenutku.
 • Ono što želite u danom trenutku rijetko se poklapa s onim što smatrate vrijednim.
 • Ne možete postati vrstan lider samome sebi dok ne otkrijete što vam je najvrjednije.
 1. Neću pokušavati samostalno voditi samoga sebe.
 • Lako je pronaći ljude s interesima poput vaših. Trebate pronaći ljude koji imaju vrijednosti kakve vi imate. Vrsno vođenje sebe vođeno je vrijednostima.
 • Svatko će u životu završiti negdje. Život je putovanje. Smjer određuje odredište. Smjer, a ne nakana, određuje odredište. 

Kad god ste pred donošenjem neke odluke, zapitajte se:

Zašto ovo činim? Zatim zapravo zagrizite. Zašto ovo zaista činim?

Kako ćete otkriti što smatrate najvrjednijim?

Stephen Covey u svojoj knjizi „The Seven Habits of Highly Effective People” (Sedam navika iznimno uspješnih osoba) postavlja sebi sljedeće pitanje: Što želim da o meni govore na kraju? Ono što želite da o vama kažu na kraju jest ono što smatrate najvrjednijim.

Svakog dana se budite s prilikom i odgovornošću da vodite osobu koja utječe na vašu sudbinu više nego bilo tko drugi. Osoba koju vidite u ogledalu računa na vas. Ne samo da osoba u ogledalu računa na vas, nego na većinu vas računaju i drugi ljudi.

Želite njegovati jedinstvo u razjedinjenom svijetu? Doznajte više od Andyja Stanleya o temi njegove najnovije knjige „Not in It to Win It” na Globalnom liderskom summitu.

Ne propustite nadahnjujuće liderske spoznaje i najnovije vijesti iz svijeta liderstva!

GLS22 - govornici i voditelji

Andy Stanley

Osnivač i pastor u North Point Ministriesu, voditelj podcasta „Your Move with Andy Stanley”, autor uspješnica

Komunikator, autor i pastor Andy Stanley osnovao je misiju North Point Ministries (NPM) sa sjedištem u Atlanti 1995. godine. Danas se NPM sastoji od osam crkava na području Atlante i od mreže od gotovo 130 crkava po cijelom svijetu, koje svakog tjedna opslužuju gotovo 185 000 osoba. Kao domaćin podcasta „Your Move with Andy Stanley”, koji donosi preko 10,5 milijuna poruka svakog mjeseca putem televizije i podcasta, i autor preko 20 knjiga, među kojima je i njegova najnovija knjiga koja izlazi 2022. godine, pod naslovom „Not In It to Win It”, te „Irresistible; Better Decisions, Fewer Regrets”, „The New Rules for Love, Sex & Dating”, „How to Be Rich”, „Deep & Wide”, „Enemies of the Heart”, „When Work & Family Collide”, „Visioneering” i „Next Generation Leader”, Stanley važi za jednog od najutjecajnijih pastora u Americi.


Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.