Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

GLS Hrvatska - Stephanie Chung

#GLS22HR

Kako reći ne

TEME U OVOM ČLANKU: donošenje odluka, provedba,  voditi sebe

Prva afroamerička predsjednica avijacijskog branda. Preboljela je karcinom. Majka. Nagrađivana predavačica o liderstvu i trenerica za prodaju. Jednostavno, nema nikoga poput Stephanie Chung, glavne direktorice za razvoj u tvrtki Wheels Up i bivše izvršne direktorice JetSuitea. Kao poslovna liderica s preko 30 godina iskustva u kataliziranju transformativnog rasta u sektoru avijacije, osnaživala je svoje timove i omogućivala im da dosegnu nove visine. Stephanie danas uzima spoznaje koje su je dovele do uspjeha i govori o njima pred liderima iz cijelog svijeta.

Uz pomoć mješavine vrhunske znanosti, prokušanih liderskih strategija, osobnih priča i karakterističnog smisla za humor, veselimo se što je Stephanie Chung dio Globalnog liderskog summita.

Uživajte u kratkom pogledu na njezine korisne spoznaje i savjete o tome kako reći „ne” te otkrijte kako se fokusirati na ono što je važno za vas i vaše vrijednosti.

Kako reći „ne”

Jeste li se ikad našli u situaciji u kojoj ste jednostavno preplavljeni i pod stresom zbog toga što ste preopterećeni? Jer na koncu radite previše toga, a mnogo toga niti ne želite raditi — samo zato što ne znate reći „ne”?

„Ne” — iako se radi o dva obična slova, zna biti veoma teško izgovoriti cijelu riječ.

Ovo je poruka za one koji žele ugoditi svima. Znam kako je. Bit će trenutaka kad će ljudi htjeti od vas da učinite ovo, ono ili nešto treće. I dok ste rekli „keks”, previše toga nam je nad glavom, pod prevelikim smo stresom i cijelo vrijeme žalimo dok obavljamo to što moramo jer uopće to nismo ni htjeli raditi.

Veoma brzo sam naučila da smijem reći „ne”, s milošću i bez krivnje.

Veoma brzo sam naučila da smijem reći „ne”, s milošću i bez krivnje. Kad me netko upita: „Steph, možeš li mi učiniti ovo?”, ili: „Možeš li se uključiti u ono?”, ili: „Možemo li računati na tebe s onime?”, odgovaram:

  • „Hvala što misliš na mene. Nažalost, ne mogu sudjelovati u tome, ali drago mi je što misliš na mene.”
  • „Ohoho! Hvala ti. Ne mogu ti pomoći, ali mnogo ti hvala što misliš na mene.”

Neću to zatim popratiti drugim izjavama. Na primjer…

Neću reći ovo:

  • „Moram razmisliti.”
  • „Pitaj me za koji dan.”
  • „Javit ću ti se.”

Ne činim to, jer ako ne želite nešto učiniti danas, vjerojatno nećete htjeti ni sutra. Pa zašto odgađati ono neizbježno? Jednostavno recite „ne“ i nemojte se gristi zbog toga. Vaši prioriteti su zbilja važni. Ja se uvijek trudim najprije obaviti ono najvažnije.

Ako ne želite nešto učiniti danas, vjerojatno nećete htjeti ni sutra.

Kad vam je teško reći „ne”, poigravajte se s tim riječima, razmišljajte o njima, prisvojite ih, ali prihvatite da trebate reći „ne”. Pametniji ste nego što mislite i veća ste faca nego što vam je to itko ikad rekao.

Želite napredovati kao lider? Naučite više od Stephanie Chung i poslušajte njeno predavanje s  Globalnog liderskog summita 2022.

Ne propustite nadahnjujuće liderske spoznaje i najnovije vijesti iz svijeta liderstva!

GLS22 - govornici i voditelji

Stephanie Chung

Glavna direktorica za razvoj tvrtke Wheels Up; bivša predsjednica JetSuitea; članica savjetodavnog odbora Nacionalne udruge za poslovno zrakoplovstvo

S preko 30 godina iskustva s katalizacijskim transformativnim razvojem u avijacijskom sektoru, Stephanie Chung je nadaleko poznata kao inovator. Kad je zauzela poziciju predsjednice JetSuitea, postala je prva afroamerička predsjednica velike privatne zrakoplovne kompanije. Za vrijeme svoje karijere u JetSuiteu, Chung je transformirala ovaj brand iz uslužne djelatnosti u luksuzno potrošačko iskustvo, unaprijedila je flotu i poboljšala korisničko iskustvo. Pod njezinim vodstvom JetSuite je od Human Rights Campaigna proglašen za jedno od najboljih radnih mjesta. Chung je radila i kao voditeljica odjela prodaje u Flexjetu, gdje je nadzirala rad organizacije za prodaju i strateškog poslovnog tima, koji su zajednički ostvarili preko 835 milijuna dolara prihoda. Prije toga je radila na utjecajnim pozicijama u US Airwaysu (koji sada radi pod imenom „American Airlines”), Delta Air Linesu i and Bombardieru. Godine 2020. Chung je prešla u Wheels Up, vodeći brand u privatnom zrakoplovstvu, i zauzela poziciju prve direktorice za razvoj. Uz to, Chung služi kao članica zajednice „c200” koja okuplja najuspješnije poslovne žene, te radi u nadzornom odboru Nacionalne udruge za poslovno zrakoplovstvo i u nadzornom odboru Teksaške komisije za provedbu zakona. Njezina postignuća uvrštena su među 500 najboljih u časopisu „D CEO Magazine” i ubrojena su u Ebony Power 100. Uz sve to, Women Leading Travel & Hospitality proglasio ju je jednom od najuspješnijih žena u putovanju i ugostiteljstvu 2021. godine.


Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.