Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

Malcolm Gladwell, GLS Hrvatska

Predavački osvrt - GLS21

Malcolm Gladwell o kornjači i zecu GLS21

TEME U OVOM ČLANKU: Komunikacija, Utjecaj, Kako voditi druge, Izdržljivost

Iznimno nam je drago što možemo pozdraviti Malcolma Gladwella na pozornici Globalnog liderskog summita 2021. Prepoznat kao jedna od 100 najutjecajnijih osoba prema časopisu  TIME i kao jedan od najboljih mislilaca prema Foreign Policyju, Gladwell je svjetski priznati peterostruki autor uspješnica i traženi liderski mislilac koji donosi stručnost i praktičnu primjenu u menadžmentu, inovativnosti, povijesti i liderstvu.

Mnogo je toga što možemo naučiti od Malcolma Gladwella, osobito kad je riječ o njegovoj stručnosti o temi liderstva. I dok čekate na Malcolmove pouke na Globalnom liderskom summitu ovog studenog, uživajte u kratkom pogledu na njegovo majstorsko pripovijedanje i spoznaje u jednoj od naših najdražih epizoda Malcolmovog svjetski slavnog podcasta »Revisionist History.«

U ovoj epizodi pod naslovom »The Tortoise & The Hare«, Malcolm vas uvlači i vodi vas na putovanje prilikom kojeg ćete ponovno razmotriti činjenicu da su ljudi opsjednuti brzinom kao mjerilom inteligencije i sposobnosti. S posebnim osvrtom na prijamne i druge ispite u pravnim školama, Malcolm istražuje ovu opsjednutost, njezine dalekosežne (i često kontradiktorne) posljedice i neke ideje o tome kako promijeniti stvari. Veliki element u prijamnim ispitima - toj gnjavaži oko upisivanja najbolje pravne škole — jest brzina: koliko brzo možete odgovoriti na pitanja. Pa ipak, preduvjeti za dobrog odvjetnika imaju vrlo malo - ako uopće i imaju - veze s brzinom. Važno je biti temeljit i paziti na detalje.

Poslušajte priču o kornjači i zecu na podcastu »Revisionist History«

Pa ipak, preduvjeti za dobrog odvjetnika imaju vrlo malo - ako uopće i imaju - veze s brzinom. Važno je biti temeljit i paziti na detalje.

Pripremite se za Globalni liderski summit, gdje će vas ono što će Malcolm Gladwell donijeti oduševiti, motivirati i iznenaditi. Vjerojatno ćete…

  • čuti neku priču koju nikad niste čuli (ili ćete poznatu priču iz neke iznenađujuće perspektive).
  • biti potaknuti da razmišljate o nekoj svakodnevnoj situaciji — o nečemu s čime se vjerojatno svakodnevno susrećete — na posve novi način.
  • se podsjetiti i nadahnuti njegovim spoznajama o tome kako je priča moćno sredstvo za objašnjavanje istine onima koje vodite.
    dobiti kreativne ideje za to kako spojiti točkice na neočekivane načine.
  • se itekako zabaviti!

Nabavite ulaznice i rezervirajte mjesto u kalendaru te nam se pridružite UŽIVO u petak i subotu 12./13.11.  2021. na Globalnom liderskom summitu— na najboljem liderskom događaju godine! Ne samo da ćete imati priliku čuti više od Malcolma Gladwella, nego će mu se pridružiti i nevjerojatni predavači, među kojima su dr. Henry Cloud, Juliet Funt, Craig Groeschel i brojni drugi!

Ovo je sjajna prilika da se osposobite s liderskim vještinama koje vam trebaju da biste napredovali!

Malcolm Gladwell

Voditelj podcasta “Revisionist History”, novinar u The New Yorkeru, bivši znanstveni i medicinski izvještač za The Washington Post, autor bestselera

Prepoznat od časopisa TIME kao jedna od 100 najutjecajnijih osoba i kao jedan od najboljih globalnih mislilaca prema časopisu Foreign Policy, Malcolm Gladwell je svjetski priznat peterostruki autor bestselera i traženi misaoni lider, koji donosi stručnost i praktične spoznaje o menadžmentu, inovativnosti, povijesti i liderstvu. Svojim pisanjem i predavanjima Gladwell vas vodi u intelektualnu pustolovinu i preisputuje vaše pretpostavke. Radi kao novinar u The New Yorker od 1996. Godine, a primio je nagrade Američkog udruženja psihologa i Američkog sociološkog društva. Prije toga bio je izvještač u The Washington Postu. Kao voditelj popularnog podcasta “Revisionist History”, Gladwell preispituje zanemarene i neshvaćene aspekte događaja iz prošlosti. Gladwell je autor pet bestselera New York Timesa, među kojima su “The Tipping Point” (Prekretnica), “Blink” (Treptaj), “Outliers” (Iznimke), “What the Dog Saw” (Što je pas vidio) i “David and Goliath: Misfits and the Art of Battling Giants” (David i Golijat: gubitnici, neprilagođeni i umjetnost borbe s divovima). Gladwelova najnovija knjga “Talking to Strangers: What We Should Know About the People We Don’t Know” (Kako razgovarati s neznancima: što sve trebamo znati o ljudima koje ne poznajemo) pruža nam snažnu analizu naših interakcija s neznancima i razloge zbog kojih često sve ode nizbrdo.

Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.