Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

Kad zapnete i ne znate što ćete dalje

TEME U OVOM ČLANKU: Komunikacija, Izvršenje, Kako voditi sebe, Produktivnost, Izdržljivost

Kad smo suočeni s previše dobrih mogućnosti, lako je postati paraliziran. Žalimo se da ne znamo što dalje učiniti, jer nas razne dobre stvari vuku na sve strane, a ako se fokusiramo samo na jednu, znači da ćemo druge zanemariti.

Često se događa da ovako zapnemo.

Uostalom, ako se nalazite na takvom križanju gdje više razmišljanja znači više mogućnosti, dok više djelovanja znači da morate napustiti potencijalno bolju mogućnost, lako je zadovoljiti se sigurnim putom, što je dodatno proučavanje.

Nitko vas ne može kriviti zbog toga što ste oprezni. Dodatno promišljanje možda vas može zaštititi od kritika koje će uslijediti nakon što krenete u akciju.

Pa ipak, stajanje u mjestu ne koristi nikome.

Evo alternative:

Napišite po jednu stranicu od svakoj od pet najboljih alternativa koje razmatrate. Neka vam taj dokument posluži da plasirate ideju što bolje znate, ističući od kakve je koristi vama i onima kojima želite služiti.

Zatim predajte prijedloge svojim pouzdanim savjetnicima. Oni će glasovati (vi ćete biti izvan prostorije), a vi ćete ona učiniti ono što izaberu. Nećete razmišljati o tome, nego ćete to učiniti.

Pristajanje na ovaj scenarij je uglavnom dovoljna motivacija da dalje krenete sami i bacite se na posao.


O autoru

Seth Godin Pisac, predavač i pokretač promjena
http://www.sethgodin.com/sg/

Sudjelovao na GLS-u: 2011.

Zašto sudjelovati

GLS već više od 20 godina donosi izvanredne rezultate* za polaznike, među kojima su:

79%

POLAZNIKA

demonstriralo je poboljšanje u timskom radu, zadovoljstvu na radnom mjestu i produktivnosti

72%

POLAZNIKA

navodi konkretne stvari u kojima je njihov šef postao bolji lider nakon GLS-a

68%

POLAZNIKA

su bili nadahnuti da utječu na zajednice u kojima žive

89%

POLAZNIKA

je dobilo hrabrost da vodi unatoč protivljenjima i preprekama

*Rezultati neovisnog istraživanja kojeg je provela agencija Excellence in Giving na temelju podataka višekratnih polaznika GLS-a.

Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.